Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δείκτης Μάζας Σώματος


Τί είναι ο δείκτης  Μάζας Σώματος

 BMI calculation

 Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ο προσδιορισμός της παχυσαρκίας γίνεται μέσω του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι ένας αριθμός που προκύπτει από το βάρος και το ύψος κάποιου και χρησιμοποιείται ευρέως από επιστήμονες της υγείας για να προσδιορίσει τη συχνότητα του ελλιπούς βάρους, του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας στους ενήλικες.
Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι ένας αξιόπιστος δείκτης του σωματικού λίπους για τους περισσότερους ανθρώπους και χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει κατηγορίες βάρους που μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας. Ο ΔΜΣ δεν είναι ακριβής σε αθλητές και πολύ μυώδεις ανθρώπους (οι μύες ζυγίζουν περισσότερο από το λίπος), καθώς μπορεί να κατηγοριοποιήσει κάποιον σε υψηλότερο ΔΜΣ παρότι έχει υγιή επίπεδα σωματικού λίπους. Επίσης, δεν είναι ακριβής σε εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες και σε σωματικά αδύναμους ανθρώπους.
Ο υπολογιστής του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι μόνο ένας οδηγός για τη γενική υγεία σας. Η περιφέρεια μέσης, το επίπεδο σωματικού λίπους, η πίεση αίματος, η χοληστερόλη, η φυσική δραστηριότητα, η αποχή από το κάπνισμα και το πόσο υγιεινή είναι η διατροφή σας είναι επίσης σημαντικά.


Υπολολογίστε τον  δείκτη μάζα σώματος σας 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ανάρτηση αναφέρεται στη σχέση της φυσικής αγωγής και της υγείας

 Η ανάρτηση αναφέρεται στη σχέση της φυσικής αγωγής και της υγείας Άσκηση είναι κάθε κίνηση του σώματος και φυσική δραστηριότητα του ανθρώπου στην οποία συμμετέχουν κυρίως μεγάλες μυϊκές ομάδες. Με την άσκηση επιδιώκει κανείς να βελτιώσει την υγεία του και τη φυσική του κατάσταση. Μερικές κατάλληλες για σωστή άσκηση δραστηριότητες είναι το τρέξιμο, το κολύμπι, το ποδήλατο, το σχοινάκι. Αντίθετα, αθλητισμός είναι κάθε αυστηρά δομημένη φυσική δραστηριότητα, με αυστηρούς κανόνες, υψηλό ανταγωνισμό, εξειδίκευση, που έχει ως βασικό σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Δέκα σημεία που πρέπει να γνωρίζουμε πριν ξεκινήσουμε την άθληση

Δέκα σημεία που πρέπει να γνωρίζουμε πριν ξεκινήσουμε την άθληση     Συχνά οι ασθενείς μου με ρωτούν για ένα καλό φάρμακο για την καρδιά. Η απάντησή μου είναι μία: ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ! Πώς όμως θα γεμίσουμε τον οργανισμό μας με ΟΞΥΓΟΝΟ; Πολύ απλά: με την ΑΣΚΗΣΗ! Νέοι, ηλικιωμένοι, ακόμα και καρδιοπαθείς , όλοι πρέπει να αθλούνται, σε επίπεδο και ένταση, ανάλογα με την ηλικία, την φυσική κατάσταση και την πάθηση (ενδεχομένως) του καθενός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η άσκηση και η διατροφή είναι οι δύο πυλώνες της υγείας και της μακροζωίας. Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως στην Ελλάδα, δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο απαραίτητη είναι η άθληση για την υγεία. Σ’αυτό βέβαια, μεγάλη ευθύνη φέρει και η Πολιτεία η οποία εστιάζει στην προώθηση του πρωταθλητισμού και όχι του μαζικού αθλητισμού μη επενδύοντας συγχρόνως στις απαραίτητες υποδομές. ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Μειώνει την Αρτηριακή Πίεση. Βελτιώνει την καρδιακή απόδοση και συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητ